domingo, 13 de abril de 2008

El segon exercici

que us proposem és fer un redactat, aquesta vegada sobre la figura del dibuixant George Remi, en el qual han d’apareixer les següents dades:
Georges Remi, conegut com Hergé (la pronunciació de les seves inicials R.G), va nèixer a Etterbeek el 22 de maig del 1907.

Va realitzar els estudis primaris entre el 1914 i el 1918 a una escola municipal de Ixelles. Va cursar els seus estudis secundaris a un col·legi religiós (a diferència de l'anterior, que era laic), el Saint Boniface, la qual cosa va tenir molta influència sobre la seva manera de pensar. Mai va aprendre a dibuixar d'una forma acadèmica.

També es va afiliar a la Federació de Boy Scouts Catòlics cosa que va marcar la seva obra i la seva afició per Amèrica.

Quan era adolescent va començar a publicar historietes a Le Boy-Scout. I l'any 1924 va firmar per primera vegada amb el seu pseudònim Hergé.

Anys més tard, el 1926, va crear la seva primera sèrie amb argument: Totor, C.P. dels abellots, la qual es va mantenir en publicació fins el 1930 i que posteriorment va ser el Tintín.

El dibuixant es va dedicar a publicacions com Flup, Nénesse o Poussette et Cochonnet. Més tard va decidir retornar al seu antic personatge, en Totor. Després de canviar algunes lletres del seu nom, assignar-li l'ofici de reporter i crear-li la companyia d'un fox-terrier anomenat Milú, el 1929 va aparèixer per primera vegada en Tintín a les pàgines de Le Petit Vingtième.

La primera aventura de Tintín el porta a la Unió Soviètica, on s'enfronta als bolxevics.

L'any 1932 es publica Tintín a Amèrica i també es va casar amb Germaine Kieckiens.

El capità Haddock va començar a El cranc de les pinces d'or

El Professor Tornassol va aparèixer per primera vegada a El tresor de Rackham el Roig.

Durant la guerra Hergé va ser arrestat quatre vegades per diferents motius. Degut a això, es va trobar aïllat de la feina. L'exili de Tintín va finalitzar el 1946.

Com que Hergé estava massa carregat de feina, es van crear els Estudis Hergé a l’any 1950. Aquí l’ajudaven en la producció de noves aventures d'en Tintín, destacant, entre ells, Bob de Moor.

Es va separar de la seva dona perque es va enarmoat de la Fanny Vlaminck, una jove artista que treballava als Estudis Hergé.

L’èxit de Tintín li va permetre guanyar més diners i poder-se dedicar a fer més viatges i poder-se inspirar en noves aventures.

Hergé mor l'any 1983, a la Clínica Universitària Saint Luc de Brussel·les, degut a complicacions d'una anèmia. Va deixar inacabada una nova aventura d'en Tintín, anomenada Tintín i l'Art-Alfa.

No hay comentarios: