sábado, 12 de abril de 2008

ctivitat 16.

A Feu un redactat sobre aquest tema: Les dones als còmics d’en Tintín. Què passa amb la figura de la dona als còmics d’en Tintín? Quantes dones protagonistes hi apareixen? Amb quines dones es relaciona en Tintín? Les dones que més revellància tenen són la Castafiore, i, a molta distància, la Peggy, que surt a Tintín i els Pícaros. Quina imatge creieu que transmeten les dones? Quina lectura podem fer d’aquest fet? Creieu que Hergé era un misogin? Per què?
La figura de la dona als còmics d’en Tintín no ocupa gran protagonisme. Surten poquíssimes dones en tots els còmics d’en Tintín i, a vegades, pot ser que no surti cap dona a algun còmic d’en Tintín.
Les dones que ocupen més protagonisme són la Castafiore i la Peggy, tot i que no ocupen qüasi protagonisme.

Castafiore

La Castafiore és una cantant, és la que més protagonisme ocupa als còmics d’en Tintñin. Tot i no ser molt bella, és una de les més belles dels còmics d’en Tintín.
Peggy

La peggy és una dona que surt en dos o tres còmics d’en Tintín. Tot i ser una de les dones amb més protagonisme als còmics no te qüasi de protagonisme.

En Tintín no es relaciona amb qüasi cap dona, amb unes de les que més es relaciona són la Peggy i la Castafiore però també es relaciona amb altres dones amb menys protagonisme.
Creiem també que Hergé era un xic bastant misogin perquè no posa qüasi a ninguna dona als seus còmics i a les que posa els hi dona poc protagonisme. Creiem que Hergé hauria d’haver posat a més dones als seus còmics.

També sabem que això, a la seva època, era una cosa corrent, normal. A les dones nomes les tenien per fer les feines de casa, per servir als homes en tots els moments i per a cuidar als fills.

No hay comentarios: