sábado, 12 de abril de 2008

Activitat 35. La polèmica dels primers Tintins.


Haurieu de detectar en aquests dos llibres situacions en les quals es presenta l’home blanc en una posició dominant respecte els altres i, a continuació, expressar si compartiu aquestes crítiques que Hergé va rebre: creieu que en aquests dos llibres hi ha algun contingut de caire un tant racista?

D’altra banda, cal esmentar, però, que en àlbums més tardans (quan, despres de la Segona Guerra Mundial, l’odi entre pobles va minvar) hi trobem exemples contraris: en Tintín defensa gent d’altres ètnies davant la violència de l’home blanc (per exemple a El lotus blau o a El temlpe del sol ). Trobeu aquestes dues situacions i afegiu-ni un comentari.

Creiem que les crítiques que Hergé va rebre el racisme als seus còmics d’en Tintín no són gaire justes tot i que surten tres o quatre vinyetes de racisme. En aquestes tres o quatre vinyetes en surt però ben poc. La majoria de vinyetes no tenen gens de racisme.

També creiem que després de les injustes crítiques que va rebre, va decidir que en Tintín tindria que conviure i defensar a tribus o pobles de diferent color.

I axí ho va fer, als còmics que va fer després de les crítiques en Tin´tin va donar un canvi, ja protegia i convivia amb les persones d’altre color i les tractava com a persones i no com a gossos com s’avia vist en unes quantes vinyetes d’altres còmics.

El còmic de Tintín al Congo no es va publicar en cap col·lescció de pel·lícules ja que es mostraven escenes racistes i no seria un bon exemple ni pels nens que ho miressin ni per ningú. Seria estúpid copiar-lo i fer el ximple insultar o fer servir als negres.

No hay comentarios: