sábado, 12 de abril de 2008

Activitat 26

Cerqueu informació sobre aquest fenomen, expliqueu en què consisteix i digueu si està reconegut pel món científic. S’ha produït mai a Catalunya?
El llamp bola és un fenomen anormal de la natura. És una bola de foc del tamany del cap d’una persona, aquest llamps es produeix, avegades, en dies de tempesta. Poden ser rogencs, groguencs i fins i tot blavosos. Té un so especial, semblant al de una crepitació.

Els científics no es posen d’acord sobre la seva formació i hi ha moltes teories. Un grup d’investigadors espanyols intentaran saber més sobre aquest fenomesn. Hi ha gent que l’ha vist i en dona dades de la seva experiència del Llamp Bola.

Sí, es va produir a Gandesa un dia que hi havia una gran tempesta amb pluja torrencial i amb fortes descàrregues elèctriques. En una masia que es trobava aprop de la població, els habitants van sentir un soroll molt fort que provenia de la xemeneia. Immediatament va aparèixer un Llamp Bola. Aquest Llamp Bola va anar recorrent lentament les diferents habitacions d’aquella masia esquivant als objectes i persones. Es va situar sobre un safareig ple d’aigua. Sembla que va anant descarregant energia sobre l’aigua fins a escalfar-la molt. En aquell moment la bola, mentre descarregava la seva energia s’anava fent petita i petita fins a desaparèixer. Aquell Llamp Bola va deixar la masia amb una horrible pudor.

No hay comentarios: